Consúltanos

T'interessa

Portal de les BEGV

Portal de les BEGV

BEGV, Biblioteques Especialitzades de la Generalitat Valenciana, és la xarxa formada per les biblioteques especialitzades i els centres de documentació depenents de la Generalitat.
A través d'aquest portal, les BEGV mostrem els catàlegs dels centres de la xarxa i el catàleg col·lectiu, els recursos d'informació i documentació, els nostres productes documentals i presentem la nostra oferta de serveis.

Noticies

Biblioteques de CEFIRE

Ves enrere La festa de les falles

La festa de les falles

Biblioteca del CEFIRE de València

​​​​​

Les Falles són úniques: una festa que involucra milers de valencianes i valencians en un exercici de creativitat col·lectiva que te la falla com a eix vertebrador de la festa. Durant uns dies de març, la ciutat de València es convertix en el major festival d’art urbà per a celebrar l’arribada de la primavera. I cada any es repetixen rituals com la plantà i la cremà de les seues escultures efímeres. De fet, els seus valors creatius i les seues pràctiques rituals, que es repetixen cada any des de fa dècades, van fer que la festa de les Falles fora declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 30 de novembre de 2016

 

És evident que a més de ser un patrimoni cultural, històric i etnològic, la festa de les falles té un innegable valor pedagògic.

 

Per este motiu hem volgut dedicar un post a aquesta tradició valenciana.

 

Dins del post, podeu consultar alguns dels materials disponibles en préstec en les Biblioteques dels CEFIRE sobre les falles.

 

​​​​​​​​​​